Het rechtstreeks afsluiten van een (rechtsbijstand)verzekering bij de verzekeraar, is een trend die steeds meer in opkomst is. Echter, op dit moment is nog steeds het grootste deel van de (rechtsbijstand)verzekeringen afgesloten via een tussenpersoon.
Voordelen van een tussenpersoon
Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering via een tussenpersoon heeft voordelen. Je tussenpersoon kan je adviseren welke rechtsbijstandverzekering het beste bij jouw situatie past. Want waarom zou je betalen voor geschillen waar je nooit mee te maken krijgt? En als er iets aan de hand is, dan kun je direct contact opnemen met de tussenpersoon die voor jou bemiddelt tussen jou en de rechtsbijstandsverzekeraar. Bijvoorbeeld met betrekking tot het in behandeling nemen van een zaak.
Zorgplicht van de tussenpersoon
Tussenpersonen zijn gebonden aan gedragsnormen. Zij moeten handelen zoals van een redelijk handelend tussenpersoon mag worden verwacht. Ze moeten je dus de juiste rechtsbijstandverzekering adviseren, je goed voorlichten. En deze zorgplicht houdt ook in dat een tussenpersoon je moet adviseren als je situatie tussentijds wijzigt. Want dat kan van invloed zijn op de dekking van je rechtsbijstandverzekering.
Spreek op voorhand met jouw tussenpersoon af dat er jaarlijks gekeken wordt naar je huidige situatie om ongemakken te voorkomen. Uiteindelijk zijn zij verantwoordelijk voor de dekking die jij krijgt op het moment dat er een conflict of iets dergelijks ontstaat. Maar hebben zij nalatig gehandeld kan dit betekenen dat er geen dekking is, hiermee heb je jarenlang premie betaald en kun je geen beroep doen op je verzekering. Heb je vragen over hoe je dit het beste kunt regelen? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, dan kijken wij samen met jou naar de situatie.